Östgöta marknader logotype

Östgötamarknader

Hjälper dig sälja - Loppis och marknader runt om i Sverige

Ordningsvakter på loppis

Vi får ibland frågan varför vi har ordningsvakter på våra loppisar? Svaret är att de skapar en trygghet för både säljare, besökare samt för oss arrangörer. Vi har genom åren haft en del incidenter där våra regler inte följts och genom att anlita ordningsvakter garanterar vi att det blir så.

Som regionens ledande marknadsarrangör har vi tusentals utställare och uppåt 100000 besökare på våra marknader per år. Ordningsvakterna är därför motiverade och även mycket uppskattade på våra event. 

Så här beskriver en av våra vakter sitt jobb hos oss:

"Idag var en lugn dag. Men som Ordningsvakt på loppis ser jag till att Knallarna får packa upp i lugn och ro genom att bevaka in och utgångar. Ingen besökare får komma in före kl 09:00 (Mirum) och det är rätt mycket tjat eftersom de första besökarna ofta kommer ca 07:30. Jag brukar få hjälpa till att parkera in bilarna så vi får fina och jämna gångar mellan stånden, för besökarna att gå i. Justera stånden ibland eftersom en del breder ut sig både på längden och på tvären. Men med lite vänlig dialog så brukar det mesta lösa sig. 

Idag blev det lite gruff på morgonen. 2 män och en ilsken tant var inblandade. Nära handgemäng mellan männen. De blev osams om platser och handelsytor. Jag flyttade tantens bil ca en halvmeter till höger och sen var allt frid o fröjd. Övrigt arbete handlade mest om tillsägelser till de som inte förstått att området är rökfritt. För övrigt ett förbyggande arbete genom att finnas på plats och synas. Jag är i ständig rörelse."

Aktuellt