Östgöta marknader logotype

Östgötamarknader

Hjälper dig sälja - Loppis och marknader runt om i Sverige

Minnen från Himmelstalund

Sommaren 2017 blev den sista för Himmelstalunds loppmarknad i Norrköping som nu flyttar till Mirum Galleria och fortsätter där. En ny arena ska byggas och då finns det inte längre plats för vår marknad. Här följer en tillbakablick på åren på Himmelstalund.

Allt började 1989 då loppis arrangerades en lördag i månaden vid Turistiabyggnaden av Birgitta Giselgren. Platsen var vid Brunnsalongen som många Norrköpingsbor tycker mycket om. Här var det full fart på kommersen och det kom alltid mycket besökare. Marknaden började med tiden ha öppet varje lördag under sommarhalvåret för intresset var så stort.

Genom åren har många försök gjorts av personer med oklar agenda att stoppa loppisen. Detta har inte lyckats för stödet från Norrköpingsborna var mycket stort. Ett sent tack till er alla som engagerat er!

Även inom loppisvärlden kan man se trender och fram till runt 2009 sålde de flesta direkt från ett bord. Bilen åkte man och parkerade någon annanstans. Bakluckeloppis, alltså där man har bilen med sig började sen gradvis ta över vilket innebar att loppisen växte ytmässigt. Vi fick börja använda gräsytan på andra sidan allén och antalet som ville sälja ökade hela tiden.  

I februari 2013 sa man nej till fortsatt verksamhet. Anledningen var att man ansåg att verksamheten var för trafikfarlig. Detta höll vi inte med om då vi inte haft några personskador eller allvarligare incidenter under alla år. Man kan stilla undra om inte trafiksituationen runt julhandeln är farligare...

En ny plats hittades, denna gång på södra Himmelstalund på grusparkeringen vid Himmelstalundshallen. De första åren gick i ärlighetens namn inget vidare men 2015 började folk komma och det med besked. Vi hade då flyttat ner på en stor gräsyta och där var det var inte så dammigt som det tidigare grusområdet. Här blev det riktigt bra drag och vi arrangerade även swap-meet (motormarknad) ett antal gånger, men nu är det alltså slut. 

Sommarloppisarna fortsätter nu på Mirum Galleria och även där har vi ett fantastiskt läge precis vid E22´an. Det är lättillgängligt och massor av folk. Vi ses där, välkommen!

Här hittar du ett antal reportage genom åren:

http://www.nt.se/nyheter/norrkopings-storsta-second-hand-loppis-har-oppnat-igen-3591561.aspx

http://www.nt.se/nyheter/loppmarknad-pa-himmelstalund-6030667.aspx

http://www.nt.se/nyheter/norrkoping/ny-plats-for-loppis-pa-himmelstalund-8350463.aspx

http://www.nt.se/nyheter/norrkoping/lordagsnoje-pa-himpan-tillbaka-10986990.aspx

http://www.nt.se/nyheter/norrkoping/epok-i-graven-slut-for-himpa-loppisen-om5024377.aspx

Några bilder genom åren

 

Aktuellt