Östgöta marknader logotype

Östgötamarknader

Hjälper dig sälja - Loppis och marknader runt om i Sverige

Bokning/Information /

Regler


Här följer några enkla regler för marknaderna. De är utformade för att effektivisera marknaderna och göra dem säkrare och trevligare för alla. Ta gärna några minuter och läs igenom dem.

Platsbiljetter via Tickster

För snabbare bokning samarbetar vi med Tickster. Du kan betala med kort och Swish hos dem. Köpta biljetter återlöses ej och man kan heller inte själv välja att flytta fram sin plats om man få förhinder.

Bakluckeloppis

Väljer man att sälja från bilens baklucka är det viktigt att man inte parkerar snett och verkligen följer arrangörens anvisningar om hur man ska stå. Detta för att så många som möjligt ska få plats att sälja och för att besökarna ska kunna gå runt på ett säkert och trevligt sätt.

En standardplats är ett visst antal meter bred (se respektive marknad) och man tar med eller hyr bord. På den ytan kan man utöver bord använda en klädställning eller kartonger att ha sakerna på. Dessutom kan man ha saker i och på bilen. Här visas ett exempel på hur en bakluckeloppisplats i Bergs slussar ser ut:

Vid behov av större yta blir även priset högre (se Priser).

Bordsloppis

Även om de flesta marknaderna är av typen bakluckeloppis går det bra att endast ha ett bord med sig. Platsen är lika stor som en bakluckeplats, men man kan även ha saker i den box där bilen skulle ha stått.

Parkering

Ingen besöksparkering får ske på själva marknadsområdena. Det finns flera parkeringsytor i direkt anslutning till dessa, så fråga oss så visar vi vart ni kan parkera.

Ordningsregler

Våra enkla ordningsregler måste följas till 100% och vi gör inga undantag från dem.

Levande djur, alkohol, mejeri- och köttprodukter får inte säljas på marknaden. Även andra varor kan vara förbjudna, så låt ert sunda förnuft avgöra.

Inga säljplatser får bestå av presenningar eller filtar. Sakerna får alltså inte ligga direkt på marken.

Personer som inte följer dessa regler, uppträder berusade, våldsamt eller på annat sätt störande kommer att avvisas och portförbjudas från marknaden. Politisk och religiös propaganda får heller inte förekomma, liksom hög musik. 

Det är inte tillåtet att markera platser. Regeln först till kvarn gäller och vi håller inga platser. Alla platser är lika bra då köparna går runt och letar efter fynd.

Alla våra marknader är rökfria. 

Allt skräp, sopor och avfall som uppkommit i samband med försäljning är säljares ansvar att forsla bort. Om inte detta sköts kan loppmarknadens tillstånd dras in och böter utdömas för den som skräpar ner. Arrangörerna hanterar inte sopor. 

Alla städar efter sig själva.

Friskrivning

Arrangörerna ska ej hållas ansvariga för vad som säljs på marknaden eller andra händelser som står utom deras kontroll. Varje säljare och besökare ansvarar själv för skador på person, fordon, lösöre och marknadsplatsen som uppkommer i samband med marknaden. Eventuella tvister mellan säljare och köpare hanteras/medlas inte av arrangörerna. Arrangören friskrivs helt från ansvar för eventuella trafikrelaterade incidenter. Det står arrangören fritt att själv avgöra vilka som har tillträde till marknadsplatsen.